Fakültemiz Öğrencileri İçin Ders Kayıtları 16 Şubat'ta Başlıyor

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Fakültemiz programlarındaki ders kaydı ve kayıt yenileme işlemlerinin başlangıç ve bitiş tarihleri şöyledir:

BAŞLANGIÇ: 16 Şubat Salı 15.00
BİTİŞ: 21 Şubat 2021 Pazar  23:59

Belirlenen süre içerisinde kaydını yenilemeyen öğrenciler bu dönem için hiç bir şekilde ders alamayacakları gibi, sınavlara giremeyecekler ve öğrencilik haklarından da yararlanamayacaklardır. Ders kayıt süreleri kesinlikle uzatılmayacaktır.

Öğrencilerimizin sisteminde yayınlanmış olan bahar dönemi derslerini kontrol etmeleri ve tespit edilen konuları yine sistem üzerinden mesaj olarak bildirmeleri kayıtlanma işleminin doğru ve hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlayacaktır.

Ders kayıtları belirtilen tarihlerde hubis.hitit.edu.tr adresinden online olarak yapılacaktır.

Ders Kayıt İşlemlerinde Dikkat Edilecek Hususlar
1. Kayıt yenileme işlemlerinin tümünden öğrencinin bizzat kendisi sorumludur.
2. Öğrenci, akademik takvimde belirlenen süre içinde derslere kayıt yaptırmak zorundadır.
3. Kaydını yenilemeyen öğrenci ders alamaz, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
4. Katkı payı/öğrenim ücreti ödeme yükümlülüğü olan öğrenciler, ödeme yaptıktan sonra ders seçimi yapabilirler.
5. Öğrenci, normal olarak alması gereken yarıyılda almadığı veya alıp da başarılı olamadığı derslere, o derslerin verildiği ilk yarıyılda, en alt yarıyıldan itibaren alamadığı ya da başarısız olduğu derslerden başlayarak öncelikle kaydolmak zorundadır.
6. Üçüncü yarıyıldan itibaren GANO'ya bakılmaksızın öğrencinin bir yarıyılda kaydolabileceği derslerin azami kredi miktarı, o yarıyıl için belirlenmiş kredi miktarının 1/3'ten fazlasını geçemez.

Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.
Hitit Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim–Öğretim ve Sınav Yönetmeliği için tıklayınız.