Öğretim Üyemiz "Uçur Hayalleri" Projesine Katıldı

Çorum Şehit Osman Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından yürütülen “Uçur Hayallerini” e-Twinning projesi kapsamında aylık olarak düzenlenen uzman günü seminerlerinin bu ayki konuğu, Fakültemiz Matematik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Öztürk Mert oldu.

Proje ortaklarına “Origami ile Kağıt Neler Öğretebilir?” konulu sunumda bulunan Öztürk Mert, çevrimiçi olarak gerçekleşen programda origaminin tarihinden, geçmişten günümüze gelişiminden ve diğer detaylarından bahsetti. Ayrıca origaminin günlük yaşamda kullanım alanları ile farklı bilimlerde ne şekilde fayda sağladığına da değindi.

Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği sunumda bir de etkinlik gerçekleştirildi. Origami yardımı ile evde atık şekilde olan kağıt; kitap, gazete ya da dergilerden evde kullanılabilecek birer objeye dönüştürüldü ve böylece öğrenciler üretim yapabilme cesareti kazanmış oldu.

Projenin oluşturulan karma ülke takımları ile Ocak ayı içerisinde origami etkinliklerine devam edileceğini belirten projenin İl Koordinatörü Çorum Şehit Osman Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Matematik öğretmeni Çağlar Aktürk, zaman ayırıp projeye katılan Dr. Öğretim Üyesi Rukiye Öztürk Mert’e katkılarından dolayı teşekkür etti.