Yemek ve Kantin Hizmetleri

Fakültemiz yerleşkesi içerisinde öğrencilerimiz için bir yemekhane ve kantin bulunmaktadır. Yemek menüleri Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları ve diyetisyenler tarafından öğle yemeğinde alınması gereken ortalama kalori (900-1200) değerleri dikkate alınarak oluşturulmaktadır. 11.45-.13.15 saatleri arasında Fakültemiz ve Üniversitemiz eğitim birimlerinde öğrenim gören her öğrencimiz yemekhaneden faydalanabilmektedir. Ayrıca ikinci öğretim öğrencilerine de talep ve yeterli sayıya ulaşılması halinde halinde yemek hizmeti verilmektedir.

Fakültemiz bahçesinde yer alan kantinde ise tost, köfte, poğaça, simit vb. yiyeceklerin yanı sıra her türlü meşrubat bulunmakta ve öğrencilerimiz, yerleşkemizin geniş bahçesinde dinlenme imkanına sahip olmaktadır.

Ülkemizde 2013 yılında başlatılan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” bünyesinde pek çok önemli faaliyet gerçekleştirilmekle birlikte bu konuda Üniversitemiz de üzerine düşen sosyal sorumluluk bilincine sahip çıkmıştır.

Haziran-2013 tarihinden bu yana Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü koordinatörlüğünde faaliyet gösteren Tahıl Ürünleri İşleme Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı Ekmek Üretim Bölümünde ekmek tebliğine uygun, optimum hijyen ve sanitasyon koşullarında üretilen ve el değmeden ambalajlanan roll tipi ekmekler (tam buğday ekmeği/beyaz ekmek) Üniversitemiz yemekhanelerinde tüketime sunulmaktadır.




HIZLI ERİŞİM