Ders Kayıtları Hakkında

Fakültemiz programları için ders kayıtları 5 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 15.00'te başlayacak ve 11 Eylül 2022 Pazar günü saat 23:59’a kadar devam edecektir.

Ders kayıtlanma ve yenileme işlemi, Üniversitemize yeni kaydolan öğrenciler de dahil olmak üzere tüm öğrencilerimiz tarafından yerine getirilmelidir. Belirlenen süre içerisinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o dönem için hiç bir şekilde ders alamayacakları gibi, sınavlara giremeyecekler ve öğrencilik haklarından da yararlanamayacaklardır.

Öğrenim ücreti veya katkı payları ödeme işlemleri 01-11 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak olup, öğrenim ücreti veya katkı payı borcunuzun bulunması durumunda üzerinizdeki borç kaldırılmadan seçtiğiniz dersler danışman onayına gönderilmeyecek ve ders kaydı/ kayıt yenileme işleminiz tamamlanmayacaktır.

Kayıt Yenileme veya Ders Kaydı işlemi yapmayan öğrenciler ise ilgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamayacaklar ve yoklama ile not giriş listeleri dâhil hiçbir listede görünmeyeceklerdir.

Öğrenciler ders kaydı ve kayıt yenileme işlemlerini  ubys.hitit.edu.tr  adresinden kullanıcı adları ve şifreleri ile UBYS Sistemi'ne giriş yaparak çevrim içi (online) olarak  yapacaklardır.

Üniversitemize yeni kaydolan öğrencilerimizin UBYS sistemine giriş için  Kullanıcı Adı Öğrenci Numarası; Şifre ise T.C. Kimlik Numarasıdır. (Öğrenci Numaranızı öğrenmek için  tıklayınız.) Sisteme ilk girişte şifrenizin değiştirilmesi önemle tavsiye olunur.

Ders Kayıt işlemleriniz Danışmanınız tarafından onaylandıktan sonra tamamlanacaktır. Danışmanınız uygun göreceği durumlarda sistem üzerinden seçtiğiniz derslerde değişiklik yaparak incelemeniz için yeniden size gönderebilir. Ders kaydınızın onaylandığını görene kadar ders kayıt aşamalarını mutlaka kontrol etmeniz gerekmektedir.

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ

TARİH

İŞ VEYA İŞLEMLER

05-11 Eylül 2022

Öğrenci Katkı Paylarını Yatıran Öğrenciler İçin Ders Kayıtları

14-16 Eylül 2022

Ders Ekleme- Bırakma, Mazeretli Geç Kayıtlar

19 Eylül 2022

Derslerin Başlaması

21 Eylül 2022

Yabancı Dil ve Temel Bilgisayar Dersleri Muafiyet Sınavları

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Zorunlu İngilizce hazırlık muafiyet ve yeterlilik sınavlarına ilişkin duyurular ve ayrıntılı bilgilere Yabancı Diller Yüksekokulumuz web sayfasından ulaşabilirsiniz. (https://ydyo.hitit.edu.tr/tr)

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİRİMLERİNİN

DERS KAYITLANMA  BAŞLANGIÇ ve BİTİŞ TARİHLERİ

Bitiş Tarihi ve Saati: 11 Eylül 2022 Pazar Saat: 23:59

BİRİM ADI

BAŞLANGIÇ TARİHİ

05 Eylül Pazartesi saat 15:00

Ders Kayıt İşlemlerinde Dikkat Edilecek Hususlar:

1.     Kayıt yenileme işlemlerinin tümünden öğrencinin bizzat kendisi sorumludur.

2.     Öğrenci, akademik takvimde belirlenen süre içinde derslere kayıt yaptırmak zorundadır.

3.     Kaydını yenilemeyen öğrenci ders alamaz, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.

Haftalık ders programında diğer derslerle kısmen de olsa çakışan derslere kayıt yapılamaz. Bu koşul devamsızlık sebebiyle tekrar alınan dersler için de geçerlidir.

5.    Katkı payı/öğrenim ücreti ödeme yükümlülüğü olan öğrenciler, ödeme yaptıktan sonra ders seçimi yapabilirler.

6.   Öğrenci, normal olarak alması gereken yarıyılda almadığı veya alıp da başarılı olamadığı derslere, o derslerin verildiği ilk yarıyılda, en alt yarıyıldan itibaren alamadığı ya da başarısız olduğu derslerden başlayarak öncelikle kaydolmak zorundadır.

7.    Üçüncü yarıyıldan itibaren GANO'ya bakılmaksızın öğrencinin bir yarıyılda kaydolabileceği derslerin azami kredi miktarı, o yarıyıl için belirlenmiş kredi miktarının 1/3'ten fazlasını geçemez.

8.     Öğrencilerimiz söz konusu tarihler arasında kullanıcı adları ve şifreleri ile UBYS'ye girecek ve "Kayıt Yenile veya Kaydımı Tamamla" butonuna basarak kayıt yenileme işlemini gerçekleştireceklerdir. Ancak borcu olanlar öncelikle borçlarını ödeyecekler ve ödeme tamamlandıktan sonra kayıt yenilemeyi tamamlayabileceklerdir.

9.     Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler ise ilgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamayacaklar ve yoklama ile not giriş listeleri dahil hiçbir listede görünmeyeceklerdir.

Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri için  tıklayınız.

UBYS Öğrenci Kullanım Kılavuzu için  tıklayınız.

Öğrenci Ders Seçimi Kılavuzu için  tıklayınız.

Öğretim Elemanı Ders Kayıtlanma Süreçleri için  tıklayınız..

Hitit Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim–Öğretim ve Sınav Yönetmeliği için  tıklayınız.

Formlar ve Belgeler:

UBYS Öğrenci Kullanım Kılavuzu