Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı İlk Yüksek Lisans Mezununu Verdi

7 Ocak 2018 tarihinde açılan Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans programı 2021 yılında ilk mezununu verdi.

2018 yılı Eylül ayında yapılan bilim sınavını kazanmış olan Behiye Sıla İşcan “Mahmut Makal’ın Eserlerinde Halk Bilimi Unsurları” adlı tezini Bölümümüz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Atiye NAZLI danışmanlığında tamamladı. İlk mezunumuz, tezini Prof. Dr. Hatice İÇEL (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ), Prof. Dr. Özer ŞENÖDEYİCİ ve Dr. Öğr. Üyesi Atiye NAZLI tarafından oluşan tez jüri üyeleri önünde başarıyla sunarak Bilim Uzmanı unvanını aldı.  9 Şubat 2021 tarihinde çevrimiçi (online) olarak Zoom üzerinden gerçekleştirilen tez savunması, Bölümümüz öğretim elemanlarının katılımıyla yaklaşık iki saat sürdü. İki oturum olarak yapılan tez toplantısının ilk bölümünde öğrencimiz Behiye Sıla İŞCAN, tezini savunurken ikinci bölümde jüri üyelerinin sorularını cevaplandırmıştır. Bilim Uzmanı olan öğrencimiz Behiye Sıla İŞCAN’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.