"Hacı Bektaş’tan Yunus Emre’ye Çağları Aşan Sevgi Dili” Paneli Düzenlendi

Bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Altuğ ORTAKCI'nın da panelist olarak yer aldığı, UNESCO’nun anma ve kutlama yıl dönümleri arasında bulunan Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. ve Yunus Emre’nin vefatının 700. yıldönümü olan 2021 yılının “Hacı Bektaş Veli Yılı” ile “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edilmesi münasebetiyle Çorum Valiliği ile Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde 27 Ekim 2021 Çarşamba saat 19.00'da “Hacı Bektaş’tan Yunus Emre’ye Çağları Aşan Sevgi Dili” Paneli düzenlendi.

Hem Yunus Emre hem de Hacı Bektaş Veli ile ilgili pek çok bilinmeyene değinilen panelde diğer konuşmacılar ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Prof. Dr. Yavuz BAYRAM ve Ordu Üniversitesinden Doç. Dr. Hüseyin YILDIZ idi. Panelin moderatörlüğünü ise Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah ÇOLAK yaptı.