100. Yılında Millî Mücadele Paneli Düzenlendi

Fakültemiz Tarih Bölümü tarafından hazırlanan “100. Yılında Millî Mücadele Paneli” 12 Ekim Çarşamba günü, Abdulkadir Ozulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Panel 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan ve 30 Ağustos 1922’de Yunan ordusunun “Başkomutanlık Meydan Savaşı’nda” imha edilmesi, Batı Anadolu’nun Yunan işgalinde kurtarılması ve 11 Ekim 1922 tarihinde imzalanan Mudanya Mütarekesi’nin 100. Yılı olması nedeniyle düzenlendi. Çorum Belediyesi Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Özer Şenödeyici, Dekan Yardımcısı Hüseyin Altundağ ile üniversitenin akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrencilerin takip ettiği program yoğun bir katılımla icra edildi.

Millî Mücadele’nin 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen bu özel etkinliği Prof. Dr. Mehmet Demiryürek, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anarak kapattı.