"Türk Tarihinde Cumhuriyetin Anlamı ve Kazanımları" Konferansı Düzenlendi

Fakültemiz Tarih ve Türk Dili Edebiyatı Bölümleri tarafından hazırlanan “Türk Tarihinde Cumhuriyetin Anlamı ve Kazanımları” konferansı 27 Ekim Perşembe günü, Abdulkadir Ozulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferans Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Şenödeyici’nin konuşması ile başladı. Şenödeyici, söz konusu konferansın yine Fen Edebiyat Fakültesi tarafından yakın zamanda gerçekleştirilen “100. Yılında Milli Mücadele” adlı panelin devamı niteliğinde olduğunu söyleyerek Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’nın ve bölümlerimizin bu tür etkinliklerin düzenlenmesine son derece önem gösterdiğini dile getirdi.

Tarih Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Bakan, 99.yıldönümü kutladığımız ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun başlangıcında milletimizin “kayıtsız şartsız, bağımsız yeni bir Türk Devleti” kurmak üzere “ya istiklâl ya ölüm” ilkesi ile başlattığı Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşımızla ilgili konuşmasını gerçekleştirdi. Bakan, Cumhuriyetin ilanına giden süreçte Türk halkının birlik, beraberlik ve büyük özveri ile bağımsız bir Türkiye’ye kavuşmak adına yapmış olduğu fedakârlıkları işaret ederek özellikle gençlerin bu önemli günleri anması gerektiği üzerinde durdu.

Konferans, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla andıktan sonra Türk Dili veEdebiyatı bölümü öğrencilerinin hazırlamış olduğu Seymenler ve Zeybek gösterisi ile sonlandırıldı.