Fakültemiz Öğrencileri "Cumhuriyetimizi Taçlandıran Kadınlar” Sempozyumunda

5 Aralık 2023 Salı günü AHBVÜ’nin Farabi Salonu’nda “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınmasına İthafen” Cumhuriyetimizi Taçlandıran Kadınlar sempozyumu gerçekleştirildi. Genel Merkezi İstanbul’da olan Türk Kadın Akademisyenler Birliği TÜRKKAB (Ankara İl Temsilciliği) ve Ankara HBV Üniversitesi (Kadın ve Aile alışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi) iş birliği ve Keçiören Belediyesi’nin katkıları ile yapılan etkinliğe kadın siyasetçiler, Türkiye’nin birçok ilindeki üniversitelerden kadın akademisyenler, alanlarında öne çıkmış eğitimci, sporcu ve sanatçı kadınlar katıldı.

Türk Kadın Akademisyenler Birliği TÜRKKAB Çorum İl Temsilcisi Öğretim Görevlisi Dr. Ayten AKCAN bu özel güne Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih bölümü öğrencileri ile katıldı.

Etkinlik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir.” sözüyle başlatıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını Türk Kadın Akademisyenler Birliği TÜRKKAB Başkanı Prof. Dr. Mualla Uydu Yücel yaptı. Konuşmasına; önceki etkinlikleri çerçevesinde TÜRKKAB’ı tanıtarak başlayan Prof. Dr. Mualla Uydu Yücel, 5 Aralık 1934 tarihinin, Türk kadınlarının vatandaşlık haklarının siyasi ve toplumsal anlamda zirve olduğunu, aynı zamanda dünyaya da örnek olduğunu, bu nedenle etkinliğin bugünün yıldönümünde yapıldığını belirtti.

Bu konuşmanın ardından AHBVÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı İcra Heyetinden müzik dinletisi yer aldı. Dinletinin ardından ise sempozyum oturumlar ile devam etti.