Atatürk'ün Türkiye Sanat Tarihine Katkıları

Bugün Atamızın 84. Ölüm yıldönümündeyiz.Bu nedenle Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda bir anma konferans etkinliği gerçekleştirilmiştir. Etkinlik, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Özer Şenödeyici'nin açılış konuşması ile başlamıştır. Ardından Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra Keskin tarafından "Atatürk'ün Türkiye Sanat Tarihine Katkıları" başlıklı bir konferans verilmiştir.

Fen Edebiyat Fakültesi tarafından her yıl 10 Kasım'da düzenlenen bu etkinliğe Sanat Tarihi Bölümü üç yıldır (2018-2021-2022 yılları) katkı sağlamaktadır.

Atatürk, bir lider olarak Türk Milletinin önüne “Türk kültürünü muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak” ülküsünü koymuş ve bunu bir hayat davası olarak görmüştür. Böylelikle Cumhuriyet’in ilk yıllarından itibaren yasal düzenlemeler ve tesis edilen yeni eğitim kurumları vasıtasıyla sanatın ve sanatçıların yolu açılmış, milli kültür ile çağdaş esasları içinde barındıran özgün sanat eserleri verilmeye başlanmıştır. Konferansta mimari, resim, heykel, sinema, tiyatro ve müzik gibi alanlarda üretilen eserlerden en seçkin örnekleri görseller eşliğinde izleyicilere anlatılmıştır.